Call us

Welkom op de website van Gaël Van Hyfte

Welkom op de website van Gaël Van Hyfte. Op deze website kunt u meer te weten komen over wat ik te bieden heb en hoe ik u kunnen helpen.

Maak nu een afspraak

Mijn praktijk

In mijn kabinet, of aan huis, probeer ik u zo goed mogelijk te begeleiden om u zo snel mogelijk van uw klachten te verlossen.

Na een intakegesprek, bepalen we samen de einddoelen, aangezien deze voor elke patiënt verschillend zijn. Voor elke patiënt wordt een individueel behandelplan opgesteld, dat kan bijgewerkt worden naarmate de behandeling vordert.

Met mijn verschillende specialisaties, begeleid ik u naar een zo goed mogelijk resultaat.

Parkeren is mogelijk op straat.

Onze specialisaties

Algemene revalidatie

Algemene revalidatie

Kinesitherapie is een specifiek beroep met een breed profiel. De kinesitherapeut richt zich vooral op het menselijk bewegen en dan voornamelijk in een context van gezond functioneren. Het kinesitherapeutisch domein wordt daarbij ondersteund door een eigen wetenschappelijk kader binnen de medische wetenschappen.

Lees meer
Sport revalidatie

Sportrevalidatie

U heeft een blessure of u raakt overtraind. Dan wilt u zo snel mogelijk weer op de been. Desnoods met een alternatief trainingsschema. Vraag dan uw huisarts of specialist om een verwijzing naar een sportkinesitherapeut.

Lees meer
Manuele therapie

Lymfedrainage Ad Modum Vodder

Lymfedrainage is een behandeling die het lymfestelsel stimuleert. Het doel van lymfedrainage is overtollig lymfevocht beter en sneller af te voeren. Hierdoor kunnen heel wat gezondheidsproblemen worden aangepakt.

Lees meer
Manuele therapie

Manuele therapie

Het doel van de postgraduaatopleiding is een gespecialiseerde kinesitherapeut in het domein van het. neuromusculoskeletale stelsel op te leiden. De noodzakelijke kennis, inzichten en vaardigheden uit zowel de sportkinesitherapie als de manuele therapie komen op een geïntegreerde en praktijk gerelateerde manier aan bod.

Lees meer
Dry needling

Dry needling

Dry needling is een behandelmethode in de kinesitherapie die wordt ingezet bij pijnlijke of gespannen spieren. Tijdens de kinesessies wordt gebruikgemaakt van een dunne, steriele naald waarmee verhardingen (= triggerpoint) in de spieren snel en doeltreffend worden aangepakt. Zo kunnen jouw spieren terug langdurig ontspannen

Lees meer
 Pre post natale kinetherpatie

Pre- en postnatale kinetherapie

Prenatale kinesitherapie heeft als doel om aanstaande mama’s optimaal voor te bereiden op de bevalling. Dit houdt in: bekkenbodemoefeningen, ademhalingsoefeningen, aanleren van houdingen om te weeën op te vangen en perstechnieken. Aan uw partner worden massagetechnieken aangeleerd.

Lees meer
Baby massage

Babymassage

Babymassage wordt aangeleerd aan de ouder, om zo de band met jullie kind te versterken. Je baby kalmeert en ontspant, en de bloedsomloop wordt gestimuleerd. Er worden ook technieken aangeleerd om de buikkrampjes te verlichten. Tijdens de behandeling mogen er altijd foto’s en filmpjes gemaakt worden, zodat u thuis de technieken optimaal kan gebruiken.

Lees meer
Autogene drainage

Autogene drainage

Wat is (geassisteerde) autogene drainage en wie komt hiervoor in aanmerking? Voor de behandeling van luchtwegaandoeningen bij kinderen bestaan er veel verschillende technieken, welke echter niet allemaal even efficiënt zijn. Het is bovendien noodzakelijk om de condities aan te passen aan de individuele toestand van het kind. Vroeger werden technieken als tapotage en mechanische vibratie toegepast. Deze technieken gaan ervan uit dat de opgewekte trillingen het slijm (mucus) van de luchtwegwand kunnen losmaken.

Lees meer
mijn footer
edit afsluiten