Call us

Sportrevalidatie

Sportrevalidatie

U heeft een blessure of u raakt overtraind. Dan wilt u zo snel mogelijk weer op de been. Desnoods met een alternatief trainingsschema. Vraag dan uw huisarts of specialist om een verwijzing naar een sportkinesitherapeut.

Een sportkinesitherapeut begrijpt wat er tijdens het sporten gebeurt en snapt daarom hoe u geblesseerd bent geraakt. Dat ziet u terug in het behandelplan en revalidatieschema dat zij met u maakt. Enerzijds afgestemd op uw revalidatie en anderzijds op de sport die u beoefent. Zij kijkt naar uw motoriek en analyseert de blessure die is ontstaan. Aspecten als coördinatie, proprioceptie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen worden in de behandeling betrokken

Uw sportkinesitherapeut kan kiezen uit verschillende behandelmogelijkheden zoals oefenprogramma's met of zonder gebruik van trainingsapparaten, mobiliserende technieken en kinesiotaping. Zij traint u sportspecifiek en functioneel, zodat u kunt terugkomen tot op uw oorspronkelijke sportniveau. Zij overlegt zo nodig met uw trainer over een aangepast trainingsschema. U merkt dat u een stuk makkelijker kan samenwerken met een specialist die u als sporter benadert.

mijn footer
edit afsluiten